Over

Ben Caudron is socioloog, opiniemaker en publicist. Hij is gefascineerd door de complexe relatie tussen mensen en hun technologie├źn en bestrijdt het deterministisch verhaal dat over deze complexe realiteit wordt opgehangen. Hij zet bij voorkeur zijn tanden in verhalen over privacy, A.I. en fileert genadeloos de Silicon Valley ideologie.

In 1993 richtte Ben Caudron met een paar vrienden het eerste Belgische Web Agency op en spendeerde de volgende tien jaar aan de ontwikkeling van dat web. De ervaring die hij opdeed met de wijze waarop mensen deze technologie gebruiken en misbruiken, zette hij om in een reeks verhalen, waarover hij boeken, opiniestukken en analyses schrijft.

In 2012 verscheen “Niet Leuk?“, het eerste Nederlandstalige boek waarin de sociale media op kritische wijze tegen het licht werd gehouden.

Vandaag werkt hij aan een boek waarin het mediamodel van Chomsky wordt gebruikt om het actuele medialandschap door te lichten, en aan een boek over technologiediscours. Als hij niet schrijft, doceert Professor Ben Caudron communicatie, sociologie en onderzoek.
Ben Caudron is een gesmaakt keynote speaker, al was het maar omdat hij er vaak in slaagt het publiek enigszins beduusd achter te laten.